Mikä on Antton Korvan kasvikerho?

Kerhon tarkoitus

Yläneen museomäen kasvipenkeissä on näytekokoelma paikkakunnan vanhoja koriste- ja hyötykasveja. Museotarha ei kuitenkaan takaa perinnekasvien säilymistä Yläneellä. Kasvien vaalimiseen niiden varsinaisilla kasvupaikoilla tarvitaan tahtoa ja tietoa. Maallikkoprofessori Antton Korvan mukaan nimetyssä kerhossa tutustutaan perinnekasveihin ja innostetaan vaalimaan niitä omilla pihoilla ja puutarhoissa. Tärkeää on koota Yläneeltä talteen tietoa sellaisistakin vanhoista kasveista, jotka eivät mahdu museon näytepenkkeihin. Niitä ovat mm. ruusut, hedelmäpuut ja koristepensaat.

Kenelle

Kerhossa oppivat uutta niin perinnekasviharrastusta aloittelevat kuin kokeneet konkarit, kun tapaamisissa vaihdetaan tietoa ja kokemuksia. Perinteiseen tapaan vaihdetaan myös taimia. Kerhoon voi tulla etsimään tietoa näkemästään mielenkiintoisesta kasvista, vaikka ei sen enempää haluaisikaan ruveta kasveihin perehtymään. Mukaan ovat tervetulleita kaikki perinnekasveista kiinnostuneet paikkakunnasta riippumatta!

Tapaamiset

Kerhotapaamisiin voidaan kutsua asiantuntijavieraita, voidaan vierailla mielenkiintoisissa puutarhakohteissa tai jutellaan omalla joukolla siitä, mikä kiinnostaa. Kotiseutuyhdistyksen tietopankkiin etsitään edelleen Yläneen perinnekasveihin liittyviä tarinoita ja paikkakunnalla käytettyjä nimiä. Perinnekasvien ominaisuuksiin ja hoitoon voi perehtyä myös osallistumalla museon kasvitarhan ylläpitoon muutaman kerran kesässä.

Talvella kokoonnutaan kerran kuukaudessa tai kahdessa, kasvukaudella useammin. Kokoontumisista ilmoitetaan kotiseutuyhdistyksen nettisivulla sekä Yläneen kirjaston, Siwan, Salen ja Sinikan kangaskaupan ilmoitustauluilla.